Sudbina Lamborghinijevog krosovera u rukama Volkswagena

Iz Lamborghinija odavno nije bilo novosti o krosoveru, koji je prema nekim najavama trebalo da počne da se proizvodi 2017. u Slovačkoj. Najnovije vesti koje stižu iz italijanskog proizvođača donose razjašnjenje zašto je došlo do zatišja kada je reč o tom modelu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

10:11

Default images

Lamborghini je još 2012. predstavio koncept krosover vozila, Urus, koji je te godine promovisan na brojnim auto-salonima i sličnim manifestacijama širom sveta.

Kompanija je u nekoliko navrata najavljivala da je u pripremi produkcijska verzija, ali da se čeka zeleno svetlo glavnog gazde - Volkswagen grupe.

U aprilu je izgledalo da je odluka o proizvodnji konačno pala. Tada je nezvanično najavljeno da će produkcijski Urus deliti platformu sa sledećom generacijom modela Cayenne, Q7 i Touareg i da će se izrađivati u Volkswagenovoj fabrici u Bratislavi zajedno sa pomenutia tri modela.

Međutim, prema rečima direktora razvojnog odeljenja Lamborghinija, Mauricija Ređianija, sudbina krosovera još uvek nije određena.

"I dalje čekamo konačno odobrenje od rukovodstva Volkswagen grupe", izjavio je Ređiani, i dodao da će Lamborghini nezavisno od toga nastaviti da radi na svom krosoveru.

On je rekao da je optimista i da veruje da će Volkswagen na kraju dati zeleno svetlo kako bi proizvodnja počela do kraja 2017.

Ređiani je nagovestio da bi budući krosover trebalo da ima sličnu cenu kao Lamborghini Huracan, koji košta oko 200.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: