Lamando - tako se na kineskom kaže Jetta CC

Kina će uskoro biti bogatija za još jedan model koji će se ekskluzivno proizvoditi za kupce na ovom tržištu, nakon što je Volkswagen na sajmu automobila u gradu Čengdu predstavio kompaktnu kupe limuzinu Lamando.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

16:09

Default images

Zasnovan na konceptu neinventivnog imena NMC (New Midsize Coupe), koji je kineskoj publici prikazan u aprilu na auto-salonu u Pekingu, Volkswagen Lamando deli MQB platformu sa Golfom 7.

Kada bi se nekim slučajem pojavio u Evropi, Lamando bi na osnovu svojih karakteristika nesumnjivo dobio ime Volkswagen Jetta CC, ali nemački proizvođač za sada ne planira da ovaj automobil ponudi kupcima izvan Kine.
Motorizacija obuhvata dve četvoricilindrične benzinske pogonske jedinice, 1.4 TSI i 2.0 TSI. Oba motora uparena su sa sedmostepenim DSG menjačem.
VW Lamando izrađivaće se u fabrici u Šangaju, a u prodajne salone na najvećem svetskom tržištu automobila stiže u novembru.

Početna cena iznosiće oko 180.000 juana (22.200 evra).
Proizvođač očekuje da će ovaj model privući mlađu kinesku publiku odgovarajuće kupovne moći, koja klasične sedane smatra konzervativnim, a nema dovoljno novca za Volkswagen CC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: