Škoda pokrenula proizvodnju nove Fabije

U četvrtak je sa proizvodnih traka Škodine fabrike u mestu Mlada Boleslav sišao prvi primerak treće generacije modela Fabia. Škoda Fabia III imaće svetsku premijeru na predstojećem pariskom salonu automobila, a u prodajne salone stiže u novembru 2014.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

13:01

Default images

Iako će biti sporenja oko njenog dizajna, nova Fabija je tehnološki naprednija od prethodne verzije ovog modela, a Škoda ističe i da je automobil komforniji u odnosu na drugu generaciju.

U prednosti se ubrajaju i veći prtljažni prostor, novi multimedijalni sistem sa MirrorLink tehnologijom koji omogućava povezivost sa smartfon uređajima, manja masa i ekonomičniji pogonski sistemi.

Proizvođač navodi da će prosečna potrošnja, u zavisnosti od vrste motora, biti i do 17 odsto niža nego ranije.
U početku u ponudi će se naći četiri benzinska i tri dizel motora, a sve jedinice zadovoljavaju Euro 6 standard.

Paleta benzinaca sastoji se od 1.0 litarskog trocilindričnog motora i 1.2 litarske četvorocilindrične jedinice, a njihova snaga kreće se u rasponu od 60 ks do 110 ks.

Sva tri dizelaša imaju po tri cilindra i 1.3 litra zapremine. Najslabiji će proizvoditi 75, a najjači 105 ks.

Škoda mnogo očekuje od ovog automobila, s obzirom da je do sada širom sveta prodato 3,4 miliona Fabija prve i druge generacije, što je svrstava na drugo mesto najprodavanijih Škodinih modela, posle Oktavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: