Lagonda - nova igračka bliskoistočnih bogataša

Iz Aston Martinovog "Q" odeljenja, iz čijih radionica su izašla takva vozila kao što su model One-77 i koncept CC100 Speedster, stiže još jedan vrhunski automobil. Nova Lagonda proizvodiće se u ograničenoj seriji, a prodavaće se isključivo imućnoj klijenteli u zemljama Bliskog istoka.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

09:06

Default images

Prve fotografije ove luksuzne sportske limuzine nastale su prilikom transporta pretprodukcijskog vozila u Oman, gde će Aston Martin sprovoditi testove u vožnji po visokim temperaturama.

Lagonda je bazirana na VH platformi koju koristi drugi Aston Martinov sedan, model Rapide, a karoserija je uglavnom izrađena od ugljeničnih vlakana, čime je automobil znatno olakšan.
Britanski proizvođač do sada je bio tajnovit kada je reč o specifikacijama Lagonde.

Očekuje se da će produkcijski model biti opremljen 6.0 litarskim V12 motorom koji će proizvoditi preko 600 ks. Snaga će biti preusmerena na zadnje točkove pomoću osmobrzinskog automatskog menjača, a Lagonda bi od 0 do 100 km/h trebalo da ubrzava za oko 4,2 sekunde.
Prvi primerci počeće da se isporučuju probranoj klijenteli 2015, a planirana je ograničena serija od 100 automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: