Galerija: Ferrari iz mašte

Izgled super-sportskih automobila menjao se kroz istoriju, ali ono što je zajedničko za sve epohe jeste avangardni dizajn ovih modela. Šta nam u tom pogledu donosi budućnost i kakvi će biti superautomobili koji će se kretati putevima u vremenima koja dolaze?

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

12:26

Default images

Odgovor na ovo pitanje pokušao je da da nezavisni dizajner Adriano Raeli koji je kreirao virtuelnog naslednika Ferrarijevog aktuelnog top modela - LaFerrarija.

Raeli je automobilu dodelio oznaku F80, a njegov izgled inspirisan je lovačkim vojnim avionima.
Ovaj dizajner pozabavio se i nekih tehničkim detaljima.

Iako se izbor pogonske jedinice neće svideti ljubiteljima Ferrarija koji obožavaju zvuk V12 motora, Raeli je predvideo da Ferrari F80 bude opremljen twin-turbo V8 agregatom sa 900 ks, dok bi dodatnih 300 "konja" obezbeđivao KERS sistem za regenerisanje kinetičke energije automobila.
Prema njegovim rečima Ferrari F80 stizao bi od 0 do 100 km/h za manje od 2 sekunde, a mogao bi da razvije i do 500 km/h.

Ako ostavimo po strani spekulacije koje se tiču specifikacija vozila, smatramo da je rad ovog dizajnera zaslužio da se nađe u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: