Dužina jeste bitna

Kada je reč o super-luksuznim limuzinama, poželjno je da one imaju duže međuosovinsko rastojanje. Međutim, kada se jedan takav automobil nađe na trkačkoj stazi, ova prednost postaje mana.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

10:09

Default images

Mercedes priprema još jedan model iz porodice nove S klase. Prema najavama, automobil koji će imati znatno duži razmak između osovina u osnosu na standardnu verziju, trebalo bi da u imenu dobije dodatak Maybach.

Na taj način, Mercedes želi da istakne njegove luksuzne karakteristike i stavi do znanja potencijalnim kupcima šta mogu da očekuju od ovog modela.

Prvi video snimak prototipa Mercedesa S klase Maybach stiže nam sa Nirburgringa. Iako je malo verovatno da će se u realnim uslovima ovaj automobil ikada naći pred sličnim izazovima, Mercedes je želeo da na zahtevnoj stazi proveri dinamičke karakteristike svog novog modela.

Kada se uzmu u obzir velika masa i dužina vozila, luksuzni automobil pokazao je da je u stanju da prilično elegantno savlada zavoje na Nirburgringu:



Osim produženog Mercedesa S klase sa oznakom Maybacha, nemački proizvođač radi i na takozvanoj predsedničkoj limuzini, nasledniku modela S600 Pullman, a nedavno je predstavljena i specijalna blindirana verzija S600 Guard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: