Ni kalašnjikov mu ne može ništa

BMW je predstavio specijalnu blindiranu verziju modela X5 koja je konstruisana tako da može da zaštiti putnike od paljbe iz najpopularnije u najrasprostranjenije automatske puške na svetu, AK-47.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

08:20

Default images

BMW nastavlja da razvija sopstveni program blindiranih vozila za posebne namene. Model X5 Security Plus zasnovan je na trećoj generaciji ovog SUV-a i zadovoljava balistički nivo zaštite VR6.

Prilikom modifikacije BMW-a X5, nemački proizvođač koristio je iskustva stečena tokom više od tri decenije koliko se kompanija bavi izradom blindiranih verzija svojih modela.
Osim blindiranih spoljnih panela na vozilu, X5 Security Plus ima i ojačanja na takozvanim slabim tačkama, spojevima i šavovima elemenata karoserije, kao i specijalno zaštitno staklo.

U kriznim situacijama, vozaču će dobro doći snažni V8 TwinPower turbo motor sa 450 ks i inteligentni xDrive pogon na svim točkovima, kako bi štićenu osobu što pre odvezao na bezbednu lokaciju.
BMW X5 Security Plus imaće premijeru na salonu automobila koji se krajem avgusta održava u Moskvi.

Pročitajte o blindiranom Mercedesu S600 Guard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: