Još jedan Ferrari sa turbo motorom?

Prilagođavanje novim evropskim standardima o emisiji ugljen-dioksida dovelo je do toga da se Ferrari ponovo okreće turbo-punjenim motorima. Prvi takav model, Ferrari California T, imao je premijeru na auto-salonu u Ženevi u martu, a za 2015. najavljuje se i restilizovani Ferrari 458 Italia, koji će takođe imati turbo motor.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

11:26

Default images

Kako prenosi britanski Car Magazine, naslednik aktuelnog modela imaće oznaku M458-T i biće predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2015.

Umesto dosadašnjeg 4.5 litarskog atmosferskog V8 motora sa 570 ks, Ferrari 458 Italia biće pogonjen twin-turbo V8 jedinicom koja će proizvoditi oko 680 ks.

Očekuje se i da Ferrari M458-T bude brži od aktuelne verzije koja od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,6 s.

Koliko je za Ferrari bitno da zadrži ili unapredi postojeće performanse automobila, toliko su u novim okolnostima, koje nalažu da vozila budu ekonomičnija ali i da manje zagađuju atmosferu, važni podaci o potrošnji i CO2 emisiji.

Uvođenje turbo tehnologije svakako će doprineti da emisija ugljen-dioksida, koja kod modela 458 Italia prema fabričkim podacima trenutno iznosi 307 g/km, bude značajno smanjena.

Osim pogonskih unapređenja, očekuje sa da će Ferrari 458 Italia pretrpeti i određene stilske modifikacije koje će obuhvatiti preoblikovanje branika, maske i farova i širu upotrebu LED tehnologije.

Budućim vlasnicima na raspolagnju će najverovatnije biti i Harman Kardon multimedijalni uređaj koji je predstavljen u Ferrariju California T kao i Apple CarPlay sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: