Mercedes C klase koji će usrećiti Kineze

Na kineskom tržištu uskoro će se naći još jedna luksuzna limuzina sa produženim međuosovinskim rastojanjem, nakon što je Mercedes u toj zemlji pokrenuo proizvodnju modela C klase L.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

19:03

Default images

Kada jedna zemlja predstavlja drugo najvažnije svetsko tržište za plasman Mercedesa C klase, onda je red da kompanija udovolji prohtevima tamošnjih kupaca. A kineski kupci prosto obožavaju produžene limuzine sa dodatnim prostorom za putnike na zadnjim sedištima.

U segmentu kome pripada Mercedes C klase, Kinezima su već dostupni produženi Audi A4L, BMW Serije 3 Li i Volvo S60 L.

Mercedes, koji je u Kini prodao preko 150.000 primeraka prethodne generacije svoje kompaktne limuzine ne želi da zaostane za konkurencijom, pa će se u septembru na tržištu naći nova C klasa L.
Automobil će se proizvoditi u fabrici kompanije Beijing Benz Automotive Co. (BBAC), koju je Mercedes osnovao zajedno sa svojim kineskim partnerom BAIC-om.

Mercedes C klase L dugačak je 4.766 mm, a međuosovinsko rastojanje veće je u odnosu na standardnu verziju za 80 mm i iznosi 2.920 mm.

Interesantno je da će putnici koji sede pozadi imati mogućnost podešavanja položaja i prednjih sedišta, što govori u prilog tome da će se vlasnici ovog automobila uglavnom voziti pozadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: