Uslikana Honda NSX na Nirburgringu

Preporođena Honda NSX je uslikana na testiranju na Nirburgringu, a očekuje se da će ovaj hibrid superautomobil biti spreman za tržište tokom 2015. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

13:08

Default images

Fotografije pokazuju automobil koji dosta liči na koncept koji je nedavno prikazan u Detroitu, a što se tiče onoga ispod haube, već su poznati Hondini planovi, jer je NSX hibridni pogon predstavljen u Ženevi.

Motor je smešten u izuzetno lakoj karoseriji, postavljen je uzdužno I pokreće zadnje točkove. Benzincu pomaže elektro motor koji je integrisan sa novorazvijenim menjačem koji ima duplo kvačilo.
U prednjem delu automobila nalaze se još dva elektro motora koji mogu nezavisno da prenose snagu na levi I desni točak, u zavisnosti od toga gde je snaga u određenom trenutku najpotrebnija.

Honda ovu konfiguraciju zove Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) i veruje da će kombinovanim snagama benzin i elektrčna energija isporučivati preko 400bhp.

Debi vozila se očekuje početkom 2015. godine, a Honda cilja početnu cenu od oko oko 120.000 evra, što će NSX staviti u sličnu ravan sa BMW i8 i Audijem R8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: