Vreme pregazilo Aston Martin SUV koncept

Dok mnogi proizvođači luksuznih i super-sportskih automobila, među kojima su Lamborghini, Maserati, Rolls-Royce i Bentley, najavljuju svoje SUV modele, Aston Martin i dalje okleva, a koncept Lagonda koji je predstavljen 2009. po svemu sudeći više nije aktuelan.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

12:45

Default images

Šef dizajna britanskog proizvođača, Marek Reichman, izjavio je da je ovaj koncept nastao u nekom sasvim drugom vremenu, sa drugim planovima i drugačijom projekcijom tržišta, čime je indirektno najavio da će Aston Martin odustati od produkcijskog modela koji bi bio zasnovan na konceptu Lagonda.

Ipak, i dalje su aktuelni planovi o oživljavanju marke Lagonda.

Pre nego što je 2009. iskorišćen za krosover koncept, naziv Lagonda poslednji put u istoriji Aston Martina upotrebljen je za limuzinu iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka.

Najnoviji scenario odnosi se na proizvodnju potpuno novog klasičnog luksuznog sedana koji će takođe imati oznaku Lagonda.

Taj automobil bio bi razvijen u Aston Martinovom Q odeljenju kao model koji bi se izrađivao u ograničenoj seriji. Što se tiče krosovera, on će morati da sečeka neka druga vremena i podrazumevaće novu koncepciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: