Honde nekontrolisano ubrzavaju u Japanu

Japanski proizvođač saopštio je da povlači 175.000 hibridnih vozila sa domaćeg tržišta zbog softverskog problema koji može da dovede do nekontrolosanog ubrzavanja automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

14:09

Default images

Opoziv se odnosi na hibridne verzije modela Fit (kod nas poznat kao Jazz) i novog krosovera Vezel, koji su prodavani isključivo u Japanu. Reč je o primercima proizvedenim između decembra 2013. i juna 2014. godine.

Kako se navodi u saopštenju kompanije ovaj kvar doveo je do 11 lakših udesa u kojima na sreću nije bilo povređenih ni poginulih.

Nova Honda Fit već je stvarala glavobolje čelnicima Honde, s obzirom da je određeni broj automobila morao da bude povučen usled neispravnog sedmobrzinskog menjača sa duplim kvačilom.

Takođe, početak prodaje na američkom tržištu kasno je zbog kontrole kvaliteta vozila koja se proizvode u Hondinoj fabrici u Meksiku.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: