Kako nadmašiti savršenstvo?

Bugatti ima pred sobom težak zadatak - kako da novom generacjom Veyrona prevaziđe model koji se po mnogo čemu smatra vrhuncem automobilskog inženjeringa?

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

10:46

Default images

Kada je počeo da se proizvodi 2005, Veyron je bio jedinstveni serijski sportski model kojim je vlasnik marke Bugatti, Volkswagen, želeo da pokaže svoju inženejrsku superiornost. Deceniju kasnije, odnosi snaga na automobilskom tržištu nisu se mnogo promenili, iako je konkurencija napredovala.

Šef Bugattija, Volfgang Šrajber (Wolfgang Schreiber), najavio je početkom 2014. da je druga generacija Veyrona u pripremi, ali nije izneo više detalja o tom automobilu.

Sajt AutoGuide, pozivajući se na izvor iz Bugattija, saznaje da će budući Veyron, koji treba da se pojavi 2015, imati hibridni pogon, pri čemu bi kao osnovni izvor snage zadržao motor sa 16 cilindara.

Uz pomoć elektromotora snaga pogonskog sistema dostizala bi 1.500 ks, dok bi maksimalna brzini premašivala 435 km/h. Isti izvor navodi da je u planu proizvodnja 450 automobila.

Iako je potražnja za najskupljim sportskim automobilima u svetu velika, postavlja se pitanje da li će i kada Bugatti uspeti da proda čitavu seriju s obzirom da ni prva generacija, koja je takođe ograničena na 450 jedinica, još uvek nije rasprodata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: