Za hakovanje Tesle nude 10.000 dolara

U Kini će se održati takmičenje u hakovanju Tesla Modela S, a onaj ko uspe da provali u sistem automobila i preuzme kontrolu nad vozilom osvojiće prvu nagradu u iznosu od 10 hiljada dolara.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

14:52

Default images

Mnogi strahuju da će sve veća kompjuterizacija automobila omogućiti hakerima da upadaju u sistem vozila. Osim štete koja na taj način može da nastane na automobilu, u slučaju onesposobljavanja vozila tokom kretanja, putnici koji se nalaze u njemu mogu biti dovedeni u opasnost.

Kompanija Tesla Motors koja koristi napredne elektronske sisteme u svom Modelu S svakako je razmišljala o takvim mogućnostima i zaštitila sistem automobila na odgovarajući način. Kako je rekao njihov predstavnik, oni nisu uključeni u organizaciju ovog takmičenja.

Ipak, Tesla očekuje da ih organizator informiše ako se tokom takmičenja utvrdi da Model S ima nedostatke i slabe tačke u zaštiti od hakera, kako bi mogli da ih isprave i poboljšaju bezbednost automobila.

Nadmetanje će se održati u Pekingu 16. i 17. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: