Dacia "pogurala" Renault u 2014.

Ispostavilo se da je Renault napravio odličan potez kupovinom i ulaganjem u brend Dacia. Ovaj proizvođač jeftinih automobila, koji je u vlasništvu francuske kompanije, doprineo je da Renault u prvih šest meseci zabeleži rast prodaje u Evropi od 18 odsto. Na globalnom nivou, broj isporuka povećan je za 4,7%.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2014.

20:50

Default images

Za uspeh u Evropi Renault treba pre svega da zahvali Dačiji koja je u prvom polugodištu 2014. uvećala broj isporuka na ovom kontinentu za čak 24%, u odnosu na isti period 2013. godine.

Rast prodaje u najvećoj meri ostvaren je usled povećanja prodaje modela Dacia Duster, Dacia Sandero, Renault Captur i Renault Clio.

Iako francuska kompanija pokušava da bude manje zavisna od evropskog tržišta, razultati izvan Evrope u prvih šest meseci nisu bili zadovoljavajući, s obzirom na zabeleženi pad prodaje od 9 odsto. "Krivci" za to su pre svega Rusija, Argentina i Alžir u kojima je pad isporuka bio najizraženiji.

Strategija rasta učešća jeftinih modela u ukupnom plasmanu automobila dovela je do toga da su 42 odsto svih prodatih vozila kompanije Renault u svetu bili automobili marke Dacia, ili njihove verzije koje na mnogim tržištima u usponu nose Renault značku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: