Opel proizveo 3 miliona automobila u fabrici u Ajzenahu

Jubilarni, tromilioniti automobil proizveden u ovom pogonu je primerak modela ADAM, koji se u Ajzenahu, u Nemačkoj, izrađuje od januara 2013.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

14:47

Default images

Prvi automobil na proizvodnoj liniji u ovoj fabrici bila je Opel Vectra predstavljena odmah posle ponovnog ujedinjenja Nemačke, 1990. Od početka rada, u pogon u Ajzenahu investirano je 1,2 milijarde eura, od čega je samo za proizvodnju modela ADAM utrošeno skoro 200 milliona eura.

Do sada je kopcima u Evropi isporučeno više od 80 hiljada primeraka ovog "lifestyle mini" automobila koji, zajedno sa Corsom, obezbeđuje visoku iskorišćenost kapaciteta i dobru perspektivu za budućnost fabrike.
Prema rečima izvršnog direktora Opela, Karla-Thomasa Neumanna, odluka da se ADAM proizvodi u fabrici u Ajzenahu pokazala se ispravnom.

"Opel je jedini proizvođač koji izrađuje ovakav mali model u Nemačkoj", objašnjava Neumann.

"Veliki je poduhvat napraviti automobil kao što je ADAM, koji svojim mogućnostima individualizacije predstavlja veliki izazov u pogledu planiranja, logistike i proizvodnje."

Vozili smo: Opel Adam 1.4 Glam/Enjoy Chic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: