"Pravimo najbolje sportske automobile, ne želimo SUV"

Za razliku od nekih drugih proizvođača super-sportskih i luksuznih automobila, kao što su Lamborghini, Maserati ili Bentley, McLaren ne planira SUV model.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

15:23

Default images

Izvršni direktor McLarena, Mike Flewitt, u nedavnom intervjuu odbacio je mogućnost da se ta kompanija upusti u razvoj krosover ili SUV vozila.

"Iskreno verujemo da izrađujemo najbolje sportske automobile na svetu", rekao je Flewitt i dodao da zbog toga u McLarenu moraju da budu fokusirani na razvoj i proizvodnju upravo takvih modela.

"McLaren je marka koja je prepoznatljiva isključivo po sportskim automobilima, i tako će biti i u budućnosti", kaže Flewitt. On je rekao da je u planu da kompanija svake godine izbaci na tržište po jedan novi model, a predviđeno je da u 2015. to bude McLaren P13.

Do 2017. godišnja proizvodnja McLarena trebalo bi da dostigne 4.000 automobila, u poređenju sa 1.400 primeraka koliko je izašlo iz fabrike u 2013.

Planovi britanskog proizvođača super-sportskih modela uključuju i cenovni ekskluzivitet, tako da ni jedan njihov automobil u budućnosti neće biti jeftiniji od 130.000 evra.

Saznajte više o McLarenu 650S.

Pročitajte o prestanku proizvodnje McLarena 12C.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: