Tesla isporučio prve automobile kupcima u Kini

Nakon početnih problema oko korišćenja imena i logotipa na kineskom tržištu, kompanija Tesla Motors počela je sa isporučuje prve primerke Modela S kupcima u toj zemlji.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

15:21

Default images

Za sada je do novih vlasnika stiglo osam primeraka električnog modela Tesla S, a direktor kompanije, Ilon Mask (Elon Musk), najavio je da će američki proizvođač što je pre moguće u Kini izgraditi nacionalnu mrežu stanica za punjenje automobila energijom i servisnih centara.

Mask je naveo da će Tesla Motors verovatno investirati nekoliko stotina miliona dolara u stanice za brzo punjenje svojih električnih automobila u Kini. Kako je kompanija ranije objavila, cena modela Tesla S u Kini iznosi 121.000 dolara (oko 88 hiljada evra), uključujući takse i troškove isporuke.

Prvi kupci preuzeli su svoje automobile nakon ceremonije koja je održana u prostorijama kancelarije Tesla Motorsa u Pekingu, gde se takođe nalazi i prva stanice za brzo punjenje ovog modela.

Izvor: B92, Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: