Osveženi Yaris stiže sredinom 2014.

Zahvaljujući fotografiji iz japanske brošure, nedavno smo mogli da vidimo prve nagoveštaje stilskih promena na Toyoti Yaris. U međuvremenu, Toyota je objavila zvanične fotografije verzije za japansko tržište, kao i preliminarne detalje restilizovanog modela koji će se u evropskim prodajnim salonima pojaviti tokom leta.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

08:52

Default images

U poređenju sa aktuelnim Yarisom, primećuju se značajne promene u dizajnu prednjeg dela. Osim drugačije oblikovanog branika i maske hladnjaka, restilizovani su i farovi.

Na zadnjem delu promenjena se stop svetla i branik, a ukrasna hromirana lajsna koja se nalazi na vratima prtljažnika je produžena.
Japanski proizvođač saopštio je da su promene u unutrašnjosti restilizovanog Yarisa nastale na osnovu povratnih informacija dobijenih od vlasnika ovog modela.

Toyota kaže da je prostor u kabini bolje iskorišćen, a unapređena je ponudu boja i materijala, kao i sadržaji i oprema. Kako bi putnici uživali u većem komforu u vožnji, poboljšani su sistemi oslanjanja i upravljanja, dok je nivo buke u kabini smanjen.

Za pogon će biti zaduženi 1.0 i 1.33 litarski benzinci, ali Toyota za sada nije saopštila da li je reč o potpuno novim, štedljivijim jedinicama koje je ova kompanija nedavno najavila.

Osim toga, u ponudi će biti i 1.4 litarski D-4D dizel motor, kao i model sa hibridim pogonom.
Osveženi Yaris Hybrid za evropsko tržište
Osim verzije za japansko tržište, koji u toj zemlji nosi ima oznaku Vitz, Toyota je objavila i fotografiju hibridnog evropskog Yarisa, koji je obilkovan tako da pomalo podeseća na novi Aygo. Konture donjeg i gornjeg dela prednje maske, dizajnirane su u obliku slova "X", ali ne tako očigledno kao što je to slučaj kod najmanje Toyote.

S obzirom da je prodaja novog Yarisa u Evropi najavljena za leto 2014, uskoro možemo očekivati više tehničkih detalja i fotografija modela za evropsko tržište.

Pročitajte o 15 godina modela Toyota Yaris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: