Novi Subaru Outback na auto-salonu u Njujorku

Subaru je nakon Čikaškog sajma automobila, na kome je premijeru imao novi Legacy, iskoristio još jedan auto-salon na američkom tlu kako bi predstavio model Outback za 2015. Japanski proizvođač nije slučajno odabrao SAD i Njujork, s obzirom na rekordne prodajne rezultate koje već godinama beleži na tržištu ove zemlje.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 19.04.2014.

11:43

Default images

Iako se na prvi pogled čini da je Subaru Outback za 2015. samo redizanirana verzija aktuelnog modela, u pitanju je potpuno nova, peta generacija, modernijeg izgleda u poređenju sa prethodnom.

Poput Subarua Legacy, i Outback je dobio novu šestougaonu masku hladnjaka i slično oblikovane farove, dok je dizajn branika neznatno promenjen. Osim stop svetala, zadnji deo vozila nije pretrpeo značajniju restilizaciju, kao da Subaru nije želeo da sa previše stilskih promena uznemiri verne kupace ovog modela.
Dimenzije automobila neznatno su povećane, pa je novi Outback duži za 1,5 i širi za 1,8 cm. Osim pogona na sva četiri točka, jedna od specifičnosti Outbacka, zbog čega ovaj model ima reputaciju upotrebljivog i univerzalnog automobila, jeste njegovo odstojanje od zemlje.

Kod nove generacije ono iznosi 22 cm i veće je u odnosu na mnoga SUV vozila, a kupci će moći da biraju između 17 i 18 inčnih alu felni.

Subaru je saopštio da je bezbednost u vožnji unapređena zahvaljujući najnovijim tehnologijama aktivne i pasivne sigurnosti, među kojima su i sistemi za sprečavanje ili ublažavanje posledica eventualnog sudara.
Outback nije automobil koji se kupuje zbog dizajna unutrašnjosti, tako da ovaj segment nije preterano uzbudljiv.

Ipak, Subaru je budućim vlasnicima ponudio jednostavan i funkcionalan enterijer sa svim neophodnim sadržajima, uključujući i multimedijalni sistem koji u osnovnoj veziji ima 6,2 inčni ekranom na centralnoj konzoli, a kao opcija dostupan je veći 7 inčni displej.

Skuplji paketi opreme uključuju mnoge pogodnosti među kojima su kožna sedišta i premijum Harman/Kardon zvučni sistem.
S obzirom da je u Njujorku predstavljen model za severnoameričko tržište, ponuda motora sastoji se od dva benzinca, četvorocilindričnog, 2.5 litarskog motora sa 177 ks (130 kW) i 235 Nm maksimalnog obrtnog momenta i 3.6 litarskog šestocilindraša koji proizvodi 260 ks (191 kW) i 334 Nm.

Obe jedinice uparene su sa Lineartronic menjačem kontinualno varijabilnog prenosa (CVT), a snaga se tradicionalno prenosi na sva 4 točka.
Očekuje se da će novi Outback, kada se pojavi na evropskom tržištu biti ponuđen i sa manjim, 2.0 litarskim benzincem, kao i sa odgovarajućim dizelašem. Prodaja u SAD počinje tokom leta, a datum evropske premijere još uvek nije potvrđen.

Subaru je za ljubitelje modela Outback pripremio promotivni video koji pokazuje zbog čega ovaj automobil ima reputaciju svestranog i upotrebljivog vozila:



Pročitajte o novoj generaciji modela Subaru Legacy.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: