Povratak Honde HR-V

Honda je na salonu automobila u Njujorku predstavila krosover baziran na novoj generaciji modela Jazz/Fit. Ovaj automobil, koji je krajem 2013. imao premijeru u Japanu kao Vezel, u SAD će se prodavati pod obnovljenom oznakom HR-V.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 18.04.2014.

10:20

Default images

Prethodna Honda HR-V proizvodila se od 1999. do 2006. godine kao mali krosover u verzijama sa 3 i 5 vrata i imala je prepoznatljiv kockasti dizajn.

Nova generacija zasnovana je na globalnoj platformi koju koristi i najnovija Honda Jazz/Fit.
Japanski proizvođač tvrdi da će novi HR-V, iako je reč o relativno malom automobilu, imati prostran i funkcionalan enterijer zahvaljujući između ostalog i Hondinim modularnim "Magic Seat" sedištima koja omogućavaju različite konfiguracije sedenja.

Obaranjem zadnje reda sedišta dobiće se potpuno ravan pod koji se prostire od naslona prednjih sedišta pa do vrata prtljažnika.
Honda za sada nije objavila više tehničkih detalja o novoj generaciji modela HR-V, a očekuje se da se među pogonskim jedinicama nađe i četvorocilindrični 1.5 litarski benzinac sa direktnim ubrizgavanjem, koji proizvodi 132 ks (97 kW) i 154 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Prva generacija Honde HR-V (1999-2006.)
Nova Honda HR-V počeće da se prodaje u Sjedinjenim Državama krajem godine, a prema ranijim informacijama isti model će do kupaca u Evropi stići 2015. godine, ali još uvek nije pozanto da li će se i na evropskom tržištu prodavati pod oznakom HR-V.

Vozili smo: Honda CR-V 2.0 i-VTEC Lifestyle 4WD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: