Mazda proizvela milion vozila sa SKYACTIV tehnologijom

Dve godine i četiri meseca nakon predstavljanja prvog SKYACTIV modela, CX-5, Mazda je proizvela milionito vozilo sa ovom naprednom tehnologijom. Osim Mazde CX-5, gamu SKYACTIV modela sačinjavaju i nove generacije Mazde6 i Mazde3.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

14:05

Default images

Mazda je objavila da je globalna proizvodnja tri SKYACTIV vozila, Mazde CX-5, Mazde6 (Atenza u Japanu) i Mazde3 (Axela u Japanu) premašila milion jedinica, dosegnuvši krajem marta 2014. ukupno 1.040.000 jedinica.

Ovi modeli proizvode se u fabrikama u Japanu, Meksiku, Tajlandu i Kini, a prodaju u više od 100 zemalja širom sveta.

Sva tri modela koriste celokupnu paletu Mazdine SKYACTIV tehnologije, koju je kompanija razvila sa ciljem da svakom kupcu ponudi kvalitetne ekološke i bezbednosne karakteristike, bez žrtvovanja užitka u vožnji.

SKYACTIV tehnologija podrazumeva poboljšanje efikasnosti osnovnih komponenti koje utiču na performanse automobila, poput motora i menjača, uz istovremeno smanjenje mase vozila.

O Mazdinoj SKYACTIV tehnologiji detaljnije se možete informisati u posebnom tekstu.

Pročitajte o primeni SKYACTIV tehnologije u hibridnoj Mazdi3 i modelu koji kao gorivo koristi komprimovani prirodni gas.
Pročitajte o Mazdinom i-ELOOP sistemu kočenja koji doprinosi manjoj potrošnji goriva.
Pročitajte kako je Mazda upotrebom nove vrste čelika smanjila masu svojih vozila.

Vozili smo: Mazda CX-5.
Vozili smo: Mazda6.
Vozili smo: Mazda3.

Pročitajte prve detalje o budućoj Mazdi MX-5, koja će takođe koristiti SKYACTIV tehnologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: