Ispod lima nove Mazde MX-5

Mazda je počela da otkriva detalje sledeće generacije sportskog dvoseda MX-5, čija se premijera očekuje krajem 2014.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

15:18

Default images

Japanski proizvođač obeležava 25 godina od prve Mazde MX-5 i želi da nova generacija bude konstruisana u duhu originalnog modela - kao mali i lak roudster, zabavan za vožnju. Da bi se ovaj cilj ostvario potrebno je postaviti dobru osnovu, a u slučaju razvoja jednog automobila to je pogonska grupa i sistem oslanjanja.

Mazda je prilikom konstruisanja nove generacije MX-5 iskoristila naprednu SKYACTIV tehnologiju na kojoj su zasnovani najnoviji modeli ove kompanije, pa će zahvaljujući lakšim materijalima automobil imati za 100 kg manju masu od aktuelne generacije.

Osim toga, težište će biti postavljeno niže, a nova Mazda MX-5 biće i snažnija i bezbednija za vožnju.

Očekuje se da novi model bude predstavljen do kraja godine, a prodaja bi trebalo da počne tokom 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: