Kia Sedona/Carnival za 2015.

Kia je predstavila novu generaciju mini-van vozila Sedona za američko tržište. Model koji je na drugim svetskim tržištima poznat pod imenom Carnival, značajno je unapređen i predstavljaće ozbiljnu konkurenciju vozilma drugih proizvođača u svom segmentu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

12:06

Default images

Nova Kia Sedona ima ubedljiv, savremeni dizajn koji će biti važan adut u privlačenju budućih kupaca.

Osnovne stilske karakteristike uključuju isturenu, masivni masku hladnjaka koja dominira prednjim delom vozila i velike farove koji svojim oblikom prate njenu formu.
Kako bi se razbila monotonija dugačkih bočnih površina, linija prozora "lomi" se iza C stubova i nadovezuje na donju ivicu zadnje staklene površine.
Kabina ima konvencionalan dizajn tipičan za ovakvu vrstu vozila uz praktična modularna sedišta.

U verzijama namenjenim za potrebe prevoza VIP osoba, sedišta u drugom redu opremljena su sklopivim naslonima za odmaranje nogu.
Automobil ima ugrađene brojne elektronske bezbednosne sisteme, uključujući i upozorenje na opasnost od frontalnog sudara i upozorenje na vozilo koje se nalazi u mrtvom uglu.

Na američkom tržištu Kia Sedona imaće u ponudi novi, 3.3 litarski V6 benzinski motor, koji će zameniti postojeću 3.5 litarski V6 jedinicu.
Novi motor proizvodi 280 ks (206 kW) i 335 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a uparen je sa šestostepenim automatskim menjačem, za koji u Kiji tvrde da ima brži odziv pri promeni brzina i da će zahvaljujući njemu potrošnja goriva biti dodatno smanjena.

Kia Sedona/Carnival stići će u prodajne salone do kraja 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: