Citroenov luksuzni krosover stiže na sajam u Pekingu

Citroen je objavio fotografiju i informacije o svom prvom krosoveru iz DS serije koji će imati premijeru na sajmu automobila u Pekingu 20. aprila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

10:51

Default images

Kompanija Peugeot-Citroen nedavno je najavila da će se u budućnosti još više fokusirati na Kinu, kako bi iskoristila veliki potencijal ovog tržišta. Krajem 2013. godine predstavljena limuzina DS 5LS koja će se prodavati isključivo u Kini, a za premijeru novog globalnog DS modela, krosovera DS 6WR, odabran je upravo sajam automobila koji se održava u glavnom gradu te zemlje.

Citroen DS 6WR u osnovi predstavlja produkcijsku verziju atraktivnog koncepta Wild Rubis iz 2013. godine. U odnosu na taj koncept, Citroen DS 6WR ima nešto drugačiju masku hladnjaka, farove i branike, veće prozore i spoljne retrovizore standardnih dimenzija. Citroen za sada nije objavio fotografiju zadnjeg dela vozila, ali očekuje se da je i on stilski ublažen i prilagođen potrebama serijske proizvodnje.

DS 6WR dugačak je 4,55 m, širok 1,86 m, a visok 1,61 m, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2,73 m. Automobil je postavljen na točkove prečnika 19 inča. Citroen je saopštio da je krosover opremljen sistemom Grip Control, koji služi za optimizaciju distribucije vuče u zavisnosti od terena kojim se vozilo kreće, bez upotrebe klasičnog pogona 4x4.
Koncept Citroen Wild Rubis iz 2013.
U ponudi će u početku biti dva benzinska motora, e-THP 160, sa 160 ks (118 kW) i THP 200 koji proizvodi 200 ks (147 kW). Za prenos snage koristiće se šestobrzinski automatski menjač.

Citroen DS 6WR proizvodiće se u kineskoj fabrici Šenžen, a kupcima u toj zemlji biće dostupan krajem 2014. Prodaja na drugim svetskim tržištima, uključujući i Evropu, počeće 2015. godine.

Pročitajte o planovima Peugeot-Citroena koje je najavio novi izvršni direktor te kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: