Novi Peugeot koncept izgleda moćno

Slučajno ili ne, na internetu se pojavila prva fotografija koncepta Peugeot Exalt koji će imati premijeru na predstojećem salonu automobila u Pekingu. Reč je o sportskom sedanu sa linjama kupea i karoserijom napravljenom od čelika i specijalne vrste tekstila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

08:55

Default images

Peugeot je krajem januara diskretno najavio novi koncept sportskog automobila uz kratko saopštenje da je u pitanju vozilo dugačko 4,73 m i visoko 1,31 m, sa konfiguracijom sedišta 2+2.

Par nedelja pre otvaranja sajamske manifestacije u glavnom gradu Kine, u prilici smo da vidimo kako koncept izgleda, ali i da saznamo neke nove detalje o ovom automobilu.

Koncept Exalt ima linije kupe limuzine, a svojim dizajnom nagoveštava sportski karakter automobila. Francuski proizvođač kaže da je karoserija delimično napravljena od posebne vrste tekstila. Inspiraciju za ovaj materijal inženjeri su dobili od strukture ajkuline kože.

Peugeot za sada nije išao u detalje ali pretpostavlja se da je reč o sličnoj zamisli koju je 2008. realizovao BMW na svom GINA Light Visionary konceptu.
Za pogon koncepta Peugeot Exalt upotrebljen je Hybrid4 sistem koji se sastoji od benzinskog i elektromotora. Kombinovana snaga ove dve pogonske jedinice iznosi 340 ks.

Više detalja o novom konceptu očekujemo uskoro, a biće zanimljivo videti da li će se Peugeot odlučiti da jednog dana predstavi i njegovu produkcijsku verziju, kao što je to nedavno nagovestio magazin Auto Express.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: