Brabus doradio Mercedes CLA 45 AMG

Nakon što je predstavio unapređenja na "običnom" Mercedesu CLA, Brabus se fokusirao na doterivanje njegove ekstremne verzije - modela CLA 45 AMG.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2014.

17:02

Default images

Kompanija koja se bavi doradom Mercedesovih modela prihvatila se teškog zadatka, s obzirom da je CLA 45 AMG, sa 360 konja koliko proizvode četiri cilindra u njegovom motoru, već sam po sebi izuzetan automobil.
Ipak, Brabus je svoju reputaciju stekao upravo usavršavanjem savršenih modela, tako da je uspeo da pojača Mercedesov 2.0 litarski turbo-benzinac na čak 400 ks i da poveća maksimalni obrtni moment sa 450 na 500 Nm.

Zahvaljujući tome, automobil je sada u stanju da od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) stigne za 4,2 s, što je poboljšanje od 0,2 sekunde u odnosu na serijsku verziju.
Brabus verzija razlikuje se od standardnog CLA AMG modela i po stilskim detaljima na spoljašnjosti, ali i u enterijeru automobila.

Osim slova "B" koje je na maski hladnjaka zamenilo troktaku zvezdu, tu su i crveni detalji na okviru prednje maske i spoljnim retrovizorima, specijalno dizajnirane 19-inčne crno-crvene alu felne i dodatni, diskretni spojleri na završetku krova i na poklopcu prljažnika.
Crveni detalji prisutni su i u kabini, na sedištima, volanu, instrument tabli, sigurnosnim pojasevima... kao kontrast dominantno crnom enterijeru, dok su sportska sedišta presvučena kombinacijom kože i Alcantara materijala.

Više fotografija Brabusa CLA 45 AMG možete pogledati u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: