Opel Mokka došla do broja 200 hiljada

Posle osamnaest meseci od pojavljivanja modela Mokka na evropskom tržištu, Opel se pohvalio da je već primio 200 hiljada porudžbina ovaj SUV model. Najveći broj narudžbina u jednom mesecu zabeležen je u februaru 2014.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.03.2014.

11:47

Default images

Prodaja modela Opel Mokka udvostručila se u Evrope posle godinu dana, s obzirom da je ovo vozilo dostiglo ciljanu prodaju od 100 hiljada primeraka u aprilu 2013.

Trenutno, Mokka čini 11,3% tržišnog udela u Evropi u svom segmentu, dok je ovaj automobil lider u skandinavskoj regiji. Tako, je u Finskoj osvojila 24, a u Norveškoj 21 odsto tržišta malih SUV modela.

U Velikoj Britaniji Opel Mokka ima tržišni udeo od 17 odsto tržišnog udela u svom segmentu, dok je u Nemačkoj ovaj automobilu u vrhu svih vozila iz SUV segmenta - skoro 12 procenata udela na tržištu u prva dva meseca 2014. stavlja je na prvo mestu, prema podacima Nemačke Federalne Kancelarije za Motorna Vozila (KBA).

Opelov SUV dobio je od svog pojavljivanja na tržištu i nekoliko priznanja, među kojima i ono za "automobil godine sa pogonom na sve točkove" od strane nemačkog Auto Bild magazina.

Vozili smo: Opel Mokka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: