SAD: Opoziv 19.500 FIAT-a 500L zbog kvara na menjaču

FIAT će na vanrednom servisu proveriti gotovo 20 hiljada primeraka modela 500L zbog problema sa automatskim menjačem sa duplim kvačilom. Od ukupnog broja spornih vozila, 18.100 se nalazi u Sjedinjenjim Državama, dok je 1.400 isporučeno na tržište Kanade.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2014.

13:51

Default images

U saopštenju povodom povlačenja automobila navodi se da su pojedini vozači na svojim vozilima imali problem sa izbacivanjem menjača iz "P" pozicije. Takođe, kod nekih vozila menjač uopšte nije reagovao na zadatu komandu ili je reakcija bila usporena.

Sumnja se da je problem nastao u funkcionisanju mikrokontrolera zbog ekstremnih temperatura. Sva sporna vozila biće pregledana kako bi se otklonio uočeni nedostatak.

Saopšteno je da se oko 20 odsto od ukupnog broja povučenih automobila još uvek nalazi u prodajnim salonima. Do sada nije zabeležena ni jedna saobraćajna nesreća niti je bilo ko povređen u FIAT-u 500L zbog problema sa menjačem sa duplim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: