Mercedes S klase Coupe zablistao u Ženevi

Samo mesec dana nakon internet prezentacije, Mercedes je prikazao svoj novi najluksuzniji kupe na jednoj sajamskoj manifestaciji. U početku, S klasa kupe biće ponuđena ekskluzivno u verziji S500 sa 4.7 litarskim V8 motorom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 05.03.2014.

15:05

Default images

Naslednik CL klase, naprestižnijeg i najluksuznijeg Mercedesovog kupea, dugačak je 5.027 mm, širok 1.899 mm i visok 1.411 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.945 mm, a kupcima će biti ponuđen sa alu felnama čije su dimenzije 18 do 20 inča.

Dizajn spoljašnjosti je većim delom preuzet od istoimenog koncepta koji je Mercedes poredstavio na sajmu automobila u Frankfurtu.
Enterijer je za nijansu manje futuristički u poređenju sa konceptnim vozilom i dosta podseća na limuzinu S klase, pre svega po izgledu i sadržajima centralne konzole i digitalnoj instrument tabli.

Vozaču je osim dva velika ekrana, jednog na kome se očitavaju instrumenti, i drugog, koji pripada multimedijalnom sistemu, dostupan i "head-up" displej, koji najvažnije parametre vožnje projektuje na vetrobransko staklo.
Mercedes S klase Coupe opremljen je i poboljšanim Magic Body Control sistemom oslanjanja, koje se automatski prilagođava uslovima puta.

Osnovna ideja je da se putnicima pruži maksimalna moguća udobnost u vožnji, bez obzira koliko je podloga po kojoj se automobil kreće neravna.

Kod kupea, sistem je dodatno unapređen i omogućava blago naginjanje automobila u krivinama kako bi, slično vozaču motocikla ili skijašu koji skreće, na putnike delovala manja bočna sila. Sistem funkcioniše pri brzinama od 30 do 180 km/h.
Na početku prodaje, Mercedes S klase Coupe biće dostupan kupcima u verziji S500 sa 4.7 litarskim V8 motorom koji proizvodi 455 ks (335 kW) i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Pogledajte deo atmosfere sa ženevske premijere ovog modela:



Pogledajte galeriju fotografija sa ženevskog auto-salona.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Ženevi 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: