Maserati Alfieri koncept debitovao na ženevskom salonu

Maserati je u Ženevu stigao sa novim konceptom koji je zasnovan na modelu GranTurismo MC Stradale, ali sa skraćenim međuosovinskim rastojanjem. Spekuliše se da bi ovaj koncept mogao da bude najava novog, baznog modela u gami Maseratija.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2014.

11:51

Default images

Maserati Alfieri je sportski kupe sa 2+2 konfiguracijom sedišta i 24 cm kraćim razmakom između osovina u odnosu na model GranTurismo MC Stradale.

Automobil je dugačak 4.590 mm, širok 1.930 mm, a visok 1.280 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.700 mm. Operemljen je 20 inčnim alu felnama napred i 21 inčnim točkovima pozadi.
U Maseratiju kažu da je dizajn inspirisan klasičnim modelima ovog proizvođača, kao što su 3500 GT iz 1957. i 5000 GT iz 1959. godine.

Iza zadnjih sedišta je prostor za odlaganje prtljaga, koji je povezan sa kabinom, a kožom su osim sedišta obloženi i delovi obloga na vratima, instrument tabla i centralna konzola.
Kraci na volanu, ručica menjača i pedale nožnih komandi izrađeni su od aluminijuma.

Osim digitalne isntrument table, na vrhu centralne konzole nalazi se još jedan displej koji je u funkciji multiimedijalnog sistema.
Motor je 4.7 litarski V8 sa 466 ks (343 kW), koje razvija na 7.000 o/min, i maksimalnim obrtnim momentom od 520 Nm, dostupnim već pri 4.750 obrtaja.

Snaga se prenosi na točkove pomoću šestostepenog robotizovanog MC Shift menjača i diferencijala sa ograničenim proklizavanjem. Za bezbedno zaustavljenje brinu se kočnice sa keramičkim diskovima preuzete iz modela GranTurismo MC Stradale.

Više fotografija sa aktuelnog sajma automobila u Ženevi pogledajte u Galeriji.

Pratite najnovija dešavanja sa ženevskog auto-salona u rubrici Sajam u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: