Evropska premijera Suzukija Celerio u Ženevi

Japanski prozvođač predstavio je na ženevskom auto-salonu novi globalni model malog gladskog vozila pod imenom Celerio. Ovaj automobil trebalo bi da u gami Suzukijevih modela zameni aktuelni Alto.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 07.02.2014.

11:45

Default images

Suzuki Celerio imao je svetsku premijeru na sajmu automobila u Nju Delhiju, gde je prikazan kao Maruti Suzuki Celerio.

Japanski proizvođač za sada nije otkrio više detalja o verziji za evropsko tržište, ali poznato je da je model koji će se prodavati u Indiji dugačak 3.600 mm, širok 1.600 mm, visok 1.560 mm, dok njegova masa iznosi između 810 i 830 kg.

Na raspolaganju je prtljažnjik zapremine 235 l.
U Suzukiju navode da je reč o vozilu koje je "izuzetno prostrano za 'A' segment kome pripada" i čija će CO2 emisija, od svega 85 g/km, zadovoljiti evropske ekološke standarde.

Ispod haube se nalazi 1.0 litarski trocilindrični benzinski motor koji razvija 67 ks i 90 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Prema fabričkim podacima, indijska verzija prosečno troši 4,3 l/100 km.
Suzuki Celerio izrađivaće se u pogonu japanske kompanije na Tajlandu. Proizvodnja će početi tokom 2014. godine, a automobil će se prodavati širom sveta.

Na evropskom tržištu Celerio će se pojaviti pred kraj godine, kada će biti poznato više detalja o ovom modelu i njegova cena.

Pročitajte o modelu Suzuki Celerio u našoj rubrici "Sajam u Ženevi"" target="_blank">Pogledajte galeriju fotografija sa auto-salona u Ženevi.

Pratite naš specijal Sajam u Ženevi 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: