Lamborghini Huracan pod reflektorima sajma u Ženevi

Najnoviji Lamborghinijev model imao je u utorak zvaničnu premijeru na aktuelnom ženevskom auto-salonu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 20.12.2013.

09:01

Default images

Iako je Huracan imao internet prezentaciju još krajem 2013. godine, ovo je prvi put da se automobi pojavljuje pred publikom na nekom od svetski sajmova automobila.

Na fabričkim fotografijama mogli smo da vidimo da je u pitanju automobil savremenijeg dizajna u odnosu na prethodni model Gallardo, ali da nije narušen prepoznatljiv stil Lamborghinija. Jarko žuti primerak koji krasi štand ovog proizvođača u Ženevi, samo potvrđuje prve utiske.
Prednji deo Huracana, sa novim oblikom farova, spuštenim nosom i velikim usisnicima za vazduh, doprinosi da automobil izgleda agresivnije u odnosu na svog prethodnika.

Lukovi blatobrana su naglašeniji, a otvori za vazduh ispred zadnjih točkova su manji i postavljeni niže. Pozadi se ističu moderno oblikovana stop svetla, potpuno promenjen dizajn branika i dva para izduvnih cevi.
Huracan dobija pogon od 5.2 litarskog V10 motora koji isporučuje 610 ks (448 kW) pri 8.250 o/min, dok je maksimalni obrtni moment od 560 Nm dostupan na 6.500 o/min.

Automobil težak 1.422 kg ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde, a da bi dostigao brzinu od 200 km/h potrebno mu je 9,9 sekundi.

Maksimalna brzina iznosi preko 325 km/h.
Snaga motora prenosi se na sva 4 točka pomoću automatskog menjača sa duplim kvačilom, a vozaču su na raspolaganju tri moda vožnje: strada, sport i corsa. Huracan je standardno opremljen keramičkim kočnicama.

Sve neophodne informacije tokom vožnje dobijaće se putem TFT ekrana koji je zamenio klasičnu instrument tablu.
Početak prodaje i cena Lamborghinija Huracan biće poznati uskoro.

Više fotografija sa sajma automobila u Ženevi pogledajte u našoj Galeriji.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Ženevi 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: