Galerija: Ford Focus za 2014.

Ford je u susret ženevskom salonu automobila predstavio osvežene verzije modela Focus hečbek i karavan. Značajne promene dogodile su se na polju motorizacije, a u kojoj meri je restilizovana spoljašnjost i unutrašnjost automobila, možete videti u galeriji fotografija Focusa za 2014.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2014.

09:55

Default images

Gledajući redizajnirani Focus sa prednje strane, moglo bi se pomisliti da je reč o sasvim novoj generaciji ovog modela, s obzirom da su estetski zahvati dublji nego što je to uobičajeno prilikom restilizacije jednog automobila.

Automobil ima novi branik, masku hladnjaka, farove i haubu, a "nos" je istureniji i izdignutiji, čime je postignut agresivniji izgled. Promene su obuhvatile i zadnji deo Focusa, pa su tako preoblikovana stop svetla, vrata prtljažnika i branik.

Kozmetički zahvati preduzeti su i u unutrašnjost, ali u znatno manjoj meri.
Ford Focus karavan za 2014.
Ford će kupcima Focusa ponuditi i nove 1.5 litarske EcoBoost benzinske i dizel motore. Na raspolaganju će biti dva benzinca, slabiji sa 150 ks i snažniji koji proizvodi 180 ks.

Što se dizelaša tiče, Ford je takođe predvideo dve 1.5 litarske jedinice od kojih prva raspolaže sa 95 ks, a druga sa 120 konja.
Najavljena je i nova verzija 1.0 litarskog benzinskog EcoBoost motora, za koju u Fordu kažu da će emitovati manje od 100 grama ugljen-dioksida po kilometru. Postojeći 2.0 TDCi dizelaš sa 150 ks je poboljšan čime je njegova potrošnja smanjena za 14% u odnosu na aktuelnu verziju.

Više fotografija Focusa za 2014. pogledajte u Galeriji, a vaše utiske o njegovom redizajnu možete izneti u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: