Toyota Prius prešla milion kilometara bez kvara

Prius, koji je u vlasništvu taksi kompanije "Eco Taxi" iz Beča, prešao je milion kilometara bez ikakvih kvarova, kažu u tom preduzeću. Ovaj rezultat pokazuje da osim što su ekonomični, automobili na hibridni pogon mogu da budu i veoma pouzdani i izdržljivi.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.12.2013.

10:47

Default images

Primerak sa sedmocifrenom kilometražom pripada drugoj generaciji Toyotinog hibridnog modela, a u voznom parku bečke taksi službe nalazi se od 2007. godine.

U kompaniji "Eco Taxi" tvrde da osim redovnog održavanja, automobil za šest godina nije pretrpeo nikakva oštećenja ili kvarove.

"Kao što i samo ime govori, naša kompanija posvećena je održivom razvoju i brizi za životnu sredinu. Zbog toga, ali i zbog izuzetne izdržljivosti Toyota automobila, odlučili smo se da u našu flotu uvrstimo model Prius", objašnjava menadžer kompanije, Milan Milić.

"Eco Taxi" za pružanje taksi usluga u austrijskoj prestonici koristi više od 200 Priusa.

Pročitajte o taksisti iz Srbije koji je prešao milion kilometara Opel Zafirom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: