Bivši šef Renaulta prelazi u Peugeot

Nekadašnji čelnik Renaulta, Carlos Tavares, koji je u avgustu napustio funkciju šefa kompanije, preuzeće 2014. vodeću poziciju u suparničkoj PSA (Peugeot-Citroen), saopštili su iz te francuske grupacije.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2013.

09:14

Default images

Transferi iz jednog u drugi suparnički tabor nisu karakteristični samo za vrhunske sportiste i srpske političare. "Presvlačenja dresova" dešavaju se i u svetu auto-industrije, i to na najvišem nivo, a najnoviji primer je slučaj Carlosa Tavaresa.

Kako kažu u PSA, Tavares će već od 1. januara zauzeti mesto u Upravnom odboru grupacije, da bi kasnije tokom 2014. na mestu izvršnog direktora zamenio 61-godišnjeg Philippa Varina, koji planira da se povuče sa te pozicije.

Tavares je u leto 2013. napustio Renault posle više od tri decenije koje je proveo radeći na raznim pozicijama u toj kompaniji. Odlazak iz matične firme tada se dovodio u vezu sa njegovom kontroverznom izjavom datoj medijima.

Naime, Tavares, koji je godinama bio u senci prvog čoveka alijanse Renault-Nissan, Carlosa Ghosna, "neoprezno" je kazao da se smatra sposobnim da vodi neku drugu veliku automobilsku kompaniju, kao što je General Motors (GM) ili Ford. Na kraju, ispostavilo se da je reč o grupaciji Peugeot-Citroen.

Carlosa Tavaresa očekuje težak zadatak da pomogne da se PSA izvuče iz finansijskih problema u koje je zapala pre svega zbog recesije na domaćem tržištu, a zatim i da pojača prisustvo grupacije u drugim regionima sveta.

"Izborom Tavaresa, kao dokazanog profesionalca u auto-industriji, osiguraćemo sprovođenje zacrtane strategije oporavka i prevazilaženja krize, kao i dalji razvoj grupacije na duže staze", saopštili su iz PSA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: