Petlja "Radnička" biće završena do kraja 2013.

Gradonačelnik Beograda, Dragan Ðilas, obišao je u četvrtak 29. avgusta radove na nadvožnjaku petlji u Radničkoj i u Ulici Jurija Gagarina. On je tom prilikom najavio potpunu prohodnost saobraćaja na ovim pristupnim saobraćajnicama Mosta na Adi do Nove godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.08.2013.

12:40

Default images

"Okvirni rok za završetak radova je prvi decembar 2013. godine, očekujemo da to bude dan pre ili posle, ali u svakom slučaju Beograđani bi za Novu godinu trebalo da prelaze preko novih nadvožnjaka i petljom koja potpunosti funkcioniše, osim tramvajskog saobraćaja", rekao je Dragan Ðilas.

"Kada završimo petlju 'Radnička' drastično će se povećati broj automobila koji će koristiti most. Zato je morao da se završi ovaj deo pristupnih saobraćajnica koji će koristiti ulaz i izlaz na novi most", kazao je Ðilas. On je dodao da će radovi na pristupnim petljama Mostu na Adi omogućiti brži razvoj Beograda.

"Radimo na projektu tramvaja preko novog mosta dok ne dođemo do realizacije projekta metroa. Biće i novih autobuskih linija koje će spojiti Novi Beograd i Čukaricu i dobićemo potpuno novu dinamiku saobraćaja", kaže Đilas.

"Posle toga ostaje da sa strane Čukarice napravimo silazak ka Bulevaru patrijarha Pavla do pumpe i ulaska u Košutnjak, a onda kada sredstva budu dozvoljavala i da rekonstruišemo Bulevar patriharja Pavla sve do Rakovice", objasnio je Ðilas.

Predsednik opštine Čukarica, Zoran Gajić, pozvao je žitelje te opštine na strpljenje zbog saobraćajnih gužvi, koje očekuje još narednog vikenda. On je dodao i da bi u budućem periodu mogla da se preko novog mosta sprovede i nova autobuska linija koja bi omogućila najvećem broju Čukaričana da oseti prednosti izgradnje Mosta na Adi.

Prema rečima predsednika opštine Novi Beograd, Aleksandra Šapića, izgradnjom Mosta na Adi i petlji u Radničkoj ulici i Ulici Jurija Gagarina između te opštine i opštine Čukarica moći će da se stigne za svega nekoliko minuta, što je pre izgradnje mosta trajalo znatno duže.

"Slična situacija će biti za godinu, godinu i po dana kada se bude završio most Zemun-Borča", dodao je Šapić.

U četvrtak je betonirano poslednje polje konstrukcije pristupnih puteva na novobeogradskoj strani Mosta na Adi, nakon čega će početi asfaltiranje na delu od mosta ka Otvorenom tržnom centru.

U toku je priprema za betoniranje poslednja dva polja drugog, severnog nadvožnjaka u Radničkoj ulici. Ona se sastoji od 12 polja ukupne dužine 310 metara i imaće tri saobraćajne trake koje će koristiti vozila iz centra grada u smeru ka Banovom Brdu.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte kako će izgledati petlja "Radnička" kada bude završena.

Pogledajte kako će izgledati petlja "Jurija Gagarina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: