Alfa Romeo Gloria koncept

Alfa Romeo je pripremio još jedno izneneđenje za ljubitelje ove italijanske marke. Pored sportskog dvoseda 4C, na auto-salonu u Ženevi biće izložena Gloria, dizajnerska studija limuzine sa 4 vrata.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2013.

10:51

Default images

Nedavno su se na internetu pojavili detalji o planovima italijanske kompanije da do 2016. godine predstavi devet novih modela. Osim već najavljene Alfe 4C koja u prodajne salone stiže tokom 2013, Alfa Romeo namerava da 2014. godine lansira još jedan novi automobil.

Neki od budućih modela, poput SUV vozila, sedan i karavan verzija Alfa Romea Giulie, kao i velike luksuzne limuzine sa zadnjim pogonom imaju za cilj da poguraju prodaju automobila italijanske marke na tržištu SAD.

Koncept Alfa Romeo Gloria, koji će imati premijeru početkom marta u Ženevi, osmišljen je da se osim evropskoj dopadne i svernoameričkoj i azijskoj publici, kažu u italijanskom proizvođaču.

Automobil koji je kreirao European Design Institute (IED) iz Torina, u saradnji sa Alfa Romeo Style centrom, dugačak je 4.700 mm, širok 1.920 mm, visok 1.320 mm, dok njegovo međuosovinsko rastojanje iznosi 2.900 mm. U pitanju je limuzina kod koje se zadnji par vrata otvara unazad, kako bi se putnicima olakšao pristup sedištima.

Iako iz italijanskog proizvođače nisu otkriveni detalji o pogonu, u Alfi kažu da je Gloria dizajnirana tako da je pokreću najsavremeniji V6 ili V8 bi-turbo motori, odnosno pogonske jedinice koje su predstavljene na najnovijoj generaciji Maseratija Quattroporte.

"Koncept Gloria zamišljen je kao simbol elegancije i prestiža, sa idejom da omogući udobnost i obilje prostora kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima automobila", kažu u Alfi.

Pročitajte više o modelu Alfa Romeo 4C.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: