Toyota vicešampion Dakar relija

Vozači Toyote Hilux 4x4 iz "Toyota Imperial" tima, Giniel de Villiers i Dirk von Zitzewitz, osvojili su drugo mesto u ukupnom poretku na Dakar reliju 2013. Oni su se na podijum najduže i najteže trke na svetu našli drugu godinu za redom, s obzirom da su 2012. na cilj stigli kao trećeplasirani.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2013.

10:28

Default images

Osim toga, Toyotina posada pobedila je drugu godinu za redom u T1.1 klasi "kros-kantri" vozila sa benzinskim motorom i pogonom na sva 4 točka.

Posle 14 etapa kroz Peru, Argentinu i Čile, pređenih više od 4.000 km i dva prelaska Anda na visinama preko 4.000 metara, pobednici Dakara iz 2009. završili su trku 42 minuta i 22 sekunde posle branilaca titule u MINI-ju.
Ostala tri Toyota Hiluxa 4x4, napravljena u Hallspeed-u za Toyota Motosport, bila su među 92 posade koje su stigle na cilj, od 153 koliko ih je započelo reli 5. januara u Limi, u Peruu.

Toyotina posada Alvarez i Graue stigla je kao 10, australijsko-britanski dvojac Geoffrey Olholm i Jonathan Aston bili su 11, dok su Poljaci Adam Malysz i Rafal Marton bili 15. u ukupnom poretku.

"Ovo je sjajan rezultat za Toyota Motosport, kao i za južnoafrički Toyota Imperial Team“, rekao je vođa tima, Glyn Hall.

"Rezultat je postignut bez značajnijih mehaničkih problema, što je dokaz izdržljivosti i pouzdanosti najprodavanijeg južnoafričkog pikapa, Toyote Hilux", dodao je Hall.

Pročitajte o avanturi Toyote Hilux na Antartiku.

Vozili smo Toyotu Hilux 3.0 D4D Executive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: