Kraj za Ford Ka?

Ford bi mogao da ukine model Ka nakon što druga generacija ovog automobila završi svoj proizvodni ciklus.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.12.2012.

17:18

Default images

Sudeći na osnovu izjave Martina Smita (Martin Smith), šefa dizajna evropske filijale kompanije Ford, izgleda da model Ka neće dočekati svoju treću generaciju.

"Ford Ka ne donosi profit. Aktuelna generacija će verovatno doživeti manji redizajn, ali na duže staze ne vidim perspektivu za ovaj automobil", objašnjava Smit u razgovoru za britanski Autocar.

"Reč je o automobilu koji nije dizajniran da prođe severnoameričke testove sigurnosti, osmišljen je samo za ukuse evropskog kupca i proizvodi se praktično u jednoj jedinoj fabrici", dodaje on.

Umesto vozila koje bi bilo ograničeno samo na evropsko tržište, u Fordu razmatraju više globalnih modela iz klase malih automobila koji bi u budućnosti mogli da budu plasirani u Evropi. Jedan od njih je i krosover Ecosport.

"Ecosport je savršen primer automobila kakav nam je potreban u Evropi . To je automobil čiji troškovi proizvodnje nisu veliki, a može da se prodaje svuda u svetu", ocenjuje Smit.

Vozili smo Ford Ka.

Pročitajte o Fordu Ecosport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: