FIAT 500L kreće u osvajanje Amerike

FIAT je u sredu 28. novembra na Sajmu automobila u Los Anđelesu predstavio američku varijantu modela 500L. Pored standardne verzije, premijeru je imao i poluterenac, 500L Trekking, a oba modela očekuju se u prodajnim salonima u SAD sredinom 2013. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2012.

16:35

Default images

Prvi značajan potez u sklopu lansiranja modela 500L na severnoameričko tržište dogodio se na Sajmu automobila u Los Anđelesu, koji se u najvećem kalifornijskom gradu održava od 28. novembra do 9. decembra 2012. godine.

Na ovoj manifestaciji FIAT 500L je po prvi put predstavljen široj javnosti u SAD, dok je svetsku premijeru imao model 500L Trekking.
FIAT 500L za amerièko tržište
U odnosu na evropsku verziju, FIAT 500L za američko tržište razlikuje se najpre po nekim stilskim detaljima. Automobil koji će biti ponuđen kupcima u SAD ima redizajniran prednji branik, koji je ceo u boji karoserije, preoblikovanu masku hladnjaka i drugačiju grafiku farova.

Bočna ukrasna lajsna takođe je u boji karoserije, baš kao i odbojnik na zadnjem braniku. Takođe, donji deo zadnjeg branika nešto je istureniji na američkom modelu u odnosu na verziju koja se prodaje u Evropi.
Automobil namenjen tržištu SAD standardno je opremljen Chryslerovim Unconnect multimedijalnim sistemom sa petoinčnim ekranom osetljivim na dodir, dok je kao opcija u ponudi i premijum verzija sa 6,5 inčnim touch-screenom i integrisanom navigacijom.

Za razliku od evropske verzije, američki 500L pogonjen je 1.4 litarskim četvorocilindričnim benzinskim MultiAir motorom koji razvija 117 kW/162 ks i 249 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na točkove putem šestostepenog ručnog menjača ili pomoću menjača sa duplim kvačilom.
FIAT 500L Trekking, dizajniran je po ugledu na sličnu verziju nove Pande. Reč je o modelu kojim italijanski proizvođač cilja na mlađu publiku, sklonu avanturizmu i povremenim izletima van asfaltnih puteva.

Zbog toga ovaj automobil ima robustniji izgled i tipične zaštitne dodatke na donjim ivicama branika, lukovima oko točkova i pragovima.
FIAT 500L Trekking
Prednji i zadnji branici oblikovani su po ugledu na terenska vozila, a oba imaju i dodatne zaštitne ploče izrađene od materijala u boji aluminijuma.

Osim toga, FIAT 500L Trekking ima i specijalno dizajnirane 17 inčne alu felne i niskoprofilne pneumatike.
FIAT 500L i FIAT 500L Trekking
FIAT za sada nije saopštio cene za modele za američko tržište, ali je najavio da će prodaja početi sredinom 2013. godine.

Očekuje se da će model 500L Trekking, koji će se takođe proizvoditi u FIAT-ovoj fabrici u Kragujevcu, biti ponuđen i kupcima u Evropi, a motori će verovatno biti preuzeti iz standardnog FIAT-a 500L.

Pogledajte galeriju fotografija američke verzije FIAT-a 500L i FIAT-a 500L Trekking.

Vozili smo FIAT 500L.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: