Volvo nudi doplatu za dodatnu snagu

Volvo je vlasnicima modela ove marke u Srbiji ponudio mogućnost da unaprede performanse svojih automobila. Po ceni od 1.000 evra, serijski automobil može da dobije i više od 60 „konja“ dodatne snage.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2012.

12:58

Default images

Vlasnicima Volvo automobila koji cene vrhunske performanse, ovlašćeni uvoznik i serviser putničkih vozila ove marke, Grand Motors, omogućio je da „ojačaju“ svoje mezimce.

U saradnji s Polestarom, službenim partnerom u automobilskom sportu, Volvo je pripremio novu softversku nadogradnja. Performanse automobila optimizuju se tako što im specijalan program obezbeđuje dodatnu snagu i veći obrtni moment, čime se omogućava i veće zadovoljstvo u vožnji.

Sa Volvo/Polestar softverskom nadogradnjom, osim više snage i „adrenalinskog potencijala“, poboljšava se i nivo aktivne bezbednosti - automobil je neuporedivo startniji u međuubrzanjima, što je posebno poželjno prilikom preticanja.

Za vlasnike koji se opredele za „pojačavanje“ svojih automobila veoma je važno da znaju da softverska nadogradnja ne povećava ni potrošnju goriva ni emisiju izduvnih gasova, a vozilo zadržava fabričku garanciju (ako je još uvek u garantnom roku).

Volvo navodi i reprezentativne primere Polestar softverskog unapređenja: na automobilima S60/V60/XC60 iz modelske 2011. godine sa motorom 2.0T nadogradnjom se od 203 dobija 240 KS, a na modelu XC60, takođe iz modelske 2011. sa motorom D3 nadogradnjom se od 163 dobija 225 KS.

Optimizacija uključuje softversku nadogradnju koja se može jednostavno i brzo instalirati u ovlašćenom servisu Volvo/Grand Motors na Novom Beogradu. Zahvat i na benzinskim i na dizel motorima traje samo jedan dan, a sa PDV-om košta 1.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Pročitajte o modelu Volvo S60 Polestar sa 515 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: