MINI Countryman za Dakar reli

Kao najavu priprema X-raid tima za odbranu titule na predstojećem Dakar reliju koji počinje 5. januara 2013, MINI je predstavio model Countryman koji će se koristiti kao servisno vozilo na ovom takmičanju.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

11:29

Default images

Iako ovo vozilo neće učestvovati u ekstremnim naporima koji očekuju modele namenjene samom takmičenju, servisni MINI Countryman će pratiti i pomagati timu na trasi relija dugačkoj preko 8.000 km kroz pustinje Perua, Argentine i Čilea.

MINI Countryman koji će asistirati takmičarima opremljen je dodacima iz originalnog asortimana opcione opreme ovog model.
Tu su 18 inčne alu felne na koje su montirani run-flat pneumatici koji omogućavaju nastavak vožnje i kada su probušeni, kao i dodatni par farova smešten u maski hladnjaka.

S obzirom da će unutrašnjost vozila tokom ekspoloatacije, biti izložena otežanim terenskim i vremenskim uslovima u enterijeru se nalaze posbne patosnice namenjene svim vremenskim prilikama, a prtljažnik je presvučen specijalnom tvrdom plastikom otpornom na udarce i habanje.
Servisni Countryman ofarban je u karakterističnu mat crnu boju, karoserija je ukrašena crvenim trkačkim trakama, a iste boje je i krov automobila.

Svako vozilo opremljeno je "off-road" paketom kako bi se izborilo sa iskušenjima zahtevne terenske vožnje tokom Dakar relija, bilo da je reč o makadamskoj, peščanoj ili kamenitoj podlozi.
Servisni countryman pored vozila za takmièenje na Dakar reliju
MINI ovom prilikom nije saopštio kojim motorima će biti opremljena servisna vozila. Raspon agregata Countrymana kreće se od 90 do 218 ks, za najjaču John Cooper Works verzija, a zbog zahtevnih uslova u vožnji pretpostavlja se da se radi o najsnažnijim verzijama.

Više fotografija ovog modela pogledajte u našoj Galeriji.

Pročitajte o modelu MINI Countryman za 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: