Šta Honda planira do 2015?

Honda je saopštila planove razvoja i proizvodnje novih modela za period do 2015. godine. Iz japanskog proizvođača uskoro možemo očekivati interesantne novitete, poput Civica Type-R, kompaktnog krosovera i sportskog roudstera.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

11:15

Default images

Izvršni direktor Honde, Takanobu Ito, izašao je u četvrtak 20. septembra u javnost sa najnovijim planovima te kompanije. Ito je tom prilikom izjavio da će novi Civic Type-R biti baziran na hečbeku poslednje generacije ovog modela.

Projekat je trenutno u razvojnoj fazi, a automobil će biti dizajniran prevashodno za evropsko tržište. Iako se nedavno pojavila vest da bi ovaj model mogao da bude predstavljen i da se čak nađe u prodaji tokom 2013, saopšteno je da će se Civic Type-R pojaviti 2015. godine.

U Hondi ne kriju da sa novim Civicom Type-R imaju ambiciozne planove. Njihov cilj je, kako kažu, da to bude najbrži automobil sa prednjim pogonom na stazi Nirburgring.

Sledeća generacija Hondinog modela Jazz biće predstavljena 2013. godine, dok će 2015, na bazi ovog automobila, japanski proizvođač ponuditi tržištu potpuno novi kompaktni SUV.

Poslednja, ali ne i manje interesantna najava odnosi se na sportski roudster, koji bi se najpre pojavio na japanskom tržištu, 2014. godine. Iako Ito nije bio spreman da saopšti više detalja o ovom automobilu, očekuje se da bi on mogao da bude zasnovan na dizajnu koncepta EV-STER, koji je prikazan na Sajmu automobila u Tokiju, krajem 2011. godine.

Osim informacija o budućim modelima, Takanobu Ito izjavio je i da Honda radi na razvoju novog kompaktnog hibridnog motora koji bi imao najmanju potrošnju među svim hibridnim pogonskim agregatima. Paralelno sa tim, Hondini inženjeri razvijaju i snažniji hibridni pogonski sistem koji bi se ugrađivao u veće i teže modele japanskog proizvođača.

Vozili smo Hondu Civic 1.8.

Pročitajte o Civicu sa novim turbo-dizel motorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: