Porsche 918 Spyder za 2013.

Svaka informacija o novom Porscheovom top modelu koja se pojavi na internetu izaziva veliku pažnju kod ljubitelja automobila. Ovog puta prenosimo vam prve fotografije iz brošure na kojima je 918 Spyder prikazan sa otvorenim krovom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

15:45

Default images

Iako se ne očekuje da Porsche 918 Spyder bude ponuđen kupcima pre kraja 2013. godine, u nemačkoj kompaniji već duže vreme rade na njegovoj promociji.

S obzirom da će proizvodnja ovog superautomobila početi tek u septembru 2013, Porsche nam je u nekoliko navrata do sada predstavljao samo njegove prototipove.

Tako smo, recimo, bili u prilici da vidimo kako izgleda 918 Spyder Martini Racing prototip, čija spoljašnjost je ofarbana u skladu sa bojama legendarnog Martini Racing trkačkog tima.
Najsvežije fotografije prikazuju nam kako će izgledati serijski model kada se sa njega ukloni krov. Naime, Porsche je dizajnirao krovne panele koji se mogu ručno skinuti i smestiti u prtljažnik na prednjem delu automobila.

Prema podacima iz brošure, Porsche 918 Spyder biće ponuđen u 12 različitih boja eksterijera, a na osnovu fotografije može se videti da u unutrašnjosti automobila dominiraju futuristička centralna konzola i materijali od kože i metala.
Porsche je prethodno saopštio da će 918 Spyder biti opremljen hibridnim pogonskim sistemom čija ukupna snaga dostiže 780 ks što je dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h stigne za 3 sekunde, dok je maksimalna brzina deklarisana na 325 km/h.

Porsche je u četvrtak 19. septembra saopštio da je 918 Spyder obišao čuveni krug Nordschleife na stazi Nirburgring za 7 minuta i 14 sekundi, što je bolje od većine superautomobila uključujući i prethodnu Carreru GT.
Osnovna cena koju će kupac jednog ovakvog automobila morati da plati je 645.000 evra, a prema podacima iz brošure, doplatne opcije biće takođe paprene.Tako će za neku od specijalnih boja karoserije morati da izdvoji dodatnih 50.000 evra.

Pročitajte više o Porscheu 918 Spyder.

Pogledajte Porsche 918 Spyder Martini Racing.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: