Alfa Romeo MiTo SBK

Alfa Romeo će na Sajmu automobila u Parizu predstaviti specijalnu verziju modela MiTo. Automobili iz ove ograničene serije imaće oznaku SBK, kako bi se obeležila saradnja između italijanske auto-kompanije i Svetskog “superbike” šampionata (Superbike World Championship).

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

13:15

Default images

Alfa Romeo MiTo SBK zasnovan je na modelu Quadrifoglio Verde, a karakteriše ga dvobojna spoljašnjost i 18 inčne alu felne.

Automobil je opremljen Brembo kočnicama, kao i Alfinim aktivnim sistemom oslanjanja sa podesivim amortizerima.
U odnosu na verziju Quadrifoglio Verde, izmene u enterijeru su minimalne. MiTo SBK je opremljen sedištima kompanije Sabelt, presvučenim Alcantara materijalom.

Papučice nožnih komandi izrađene su od aluminijuma, a tu je i dvozonski klima uređaj i Blue&Me sistem koji obuhvata Bluetooth, USB, AUX priključak, mp3 uređaj i SMS prijemnik.
Ispod haube nalazi se 1.4 litarski MultiAir turbo-benzinac sa 170 ks, koji omogućava da MiTo SBK stigne od 0 do 100 km/h za nešto malo iznad 7 sekundi.

Proizvodnja Alfa Romea MiTo SBK biće ograničena na 200 primeraka.
Osim toga, Alfa će za sve standardne verzije modela MiTo, osim one sa 1.4 MultiAir motorom sa 170 ks, ponuditi i SBK paket dodatne opreme koji između ostalog obuhvata sportski zadnji branik, hromirani spojler, titanijumska kućišta spoljnih retrovizora i 16 inčne alu felne.

Za enterijer, obezbeđeni su dodaci izrađeni od materijala sa ugljeničnim vlaknima.

Vozili smo Alfa Romeo MiTo 1.4 MultiAir sa 105 ks.

Pročitajte o modelu Alfa Romeo MiTo sa TwinAir motorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: