Električni Mercedes B klase

Mercedes je odabrao Sajam automobila u Parizu 2012. kao mesto na kojem će predstaviti koncept svoje B klase na električni pogon. U nemačkoj kompaniji kažu da će se serijski model pojaviti u prodaji 2014. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

11:05

Default images

Ovaj koncept jedan je od prvih automobila sa novim Mercedesovim Electric Drive sistemom, koji će se u budućnosti nalaziti u svim električnim putničkim vozilima marki Mercedes i Smart.

Elektromotor, koji je deo ovog sistema, razvija 134 ks i 310 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U Mercedesu kažu da će sa jednim punjenjem baterije električna B klasa moći da pređe do 200 km.

Baterija se nalazi u podu automobila, neposredno ispred zadnje osovine, tako da će električna verzija raspolagati sa jednakim korisnim prostorom u kabini kao i klasični Mercedes B klase.

Mercedesovi inženjeri predvideli su da se baterija, osim na standardoj kućnoj utičnici, može dopuniti i na brzom punjaču od 400 V, ali smo ostali uskraćeni za podatak o vremenu koje je za to potrebno.

Nemačka kompanija je saopštila da planira da serijski model električnog Mercedesa B klase ponudi tržištu 2014. godine, tako da će se ovaj automobil pridružiti drugim električnim modelima iz ove kuće, Mercedesu SLS AMG E-Cell i Smartu Brabus Electric Drive.

Pročitajte o Mercedesu B klase na prirodni gas.

Vozili smo Mercedes B200 CDI BlueEFFICIENCY.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: