BMW zainteresovan za De Tomaso

BMW je zainteresovan za kupovinu italijanske sportske automobilske marke De Tomaso nakon što je ova kompanija u 2012. godini bankrotirala i prešla pod nadzor italijanske države.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

11:40

Default images

Kako prenosi Rojters, italijansko Ministarstvo industrije potvrdilo je da je među zainteresovanim stranama za kupovinu kompanije De Tomaso i BMW. Italijanska vlada namerava da sredinom oktobra pokrene proces prodaje, a u tu svrhu, pored BMW-a, do sada su vođeni razgovori i sa nekim italijanskim partnerima, kažu u sindikatu u Torinu.

Ova vest predstavlja malo iznenađenje, s obzirom da je BMW ranije demantovao da je zainteresovan za De Tomaso.

Grupa investitora, predvođena bivišim direktrorom FIAT-a, Gian Mario Rossignolom, prethodno je pokušala da obnovi marku De Tomaso. U tim nastojanjim su na Sajmu automobila u Ženevi 2011. predstavili koncept Deauville. Ipak, nakon što je ponestalo novca za dalje finansiranje projekta, De Tomaso je ranije ove godine proglasio bankrot.

Kompaniju De Tomaso osnovao je 1959. godine Alejandro de Tomaso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: