Dizajner Lamborghinija u Bentley-ju

Luc Donckerwolke, čovek koji je zaslužan za izgled modela Gallardo i Murcielago, ali i drugih automobila iz VW grupe, postavljen je za novog šefa dizajna u Bentley-ju.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

15:05

Default images

Četrdeset sedmogodišnji Donckerwolke na novu poziciju došao je sa mesta direktora razvojnog dizajnerskog odeljenja u Volkswagenu, na kome se nalazio od 2011. godine.

“Očekujemo da će Luc Donckerwolke svojim bogatim dizajnerski talentom unaprediti Bentley”, izjavio je šef dizajna VW grupe, Walter de Silva.

“Njegovo obimno iskustvo čini ga idealnom osobom da donese novi dizajnerski izraz Bentley-ju, u trenutku kada ova kompanija ima značajne planove u vezi sa novim modelima”, dodao je Walter de Silva.
Seat IBE iz 2010.
Luc Donckerwolke, koji je od 1998. bio šef dizajna u Lamborghiniju, iza sebe ima takva dostignuća kao što su Murcielago i Gallardo.

Pored toga, ovaj dizajner ostavio je i značajan trag u Seatu, gde je potpisao koncepte Tribu i IBE, a karijeru je započeo u Škodi gde je učestvovao u kreiranju prvih generacija modela Fabia i Octavia.

Pročitajte o najbržem Bentley-ju svih vremena.

Pročitajte o budućem Bentley-jevom SUV modelu.

Pročitajte utiske iz vožnje Lamborghinija Gallardo za 2011.

Pročitajte o konceptu Seat IBE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: