Subaru BRZ nagrađen za bezbednost

Subaru BRZ osvojio je najznačajniju nagradu američkog Insitituta za bezbednost u saobraćaju (IIHS) pod nazivom “Top Safety Pick”, sa ocenom “dobar”. Nagrada je dodeljena za rezultate prilikom različitih testiranja udara u prepreku i prevrtanja vozila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

15:15

Default images

Nagrada “Top Safety Pick” (najbezbedniji) izdvaja vozila koja na testovima Instituta za bezbednost u saobraćaju (IIHS) pružaju najbolju zaštitu putnika prilikom simulacija sudra prednjim, bočnim ili zadnjim delom vozila kao i prilikom prevrtanja, što je novi način ocenjivanja.

Ocene su razvrstane na “dobar”, “prihvatljiv”, “nedovoljan” i “veoma loš” pa je ocena “dobar” najviša u ovim testovima. Svi nagrađeni automobili moraju imati ugrađenu elektronsku kontrolu stabilnosti (ESC).

“Za tri godine kolko traje ovo testiranje i ocenjivanje, Subaru je jedini proizvođač automobila koji je osvojio nagradu 'Top Safety Pick' za sve modele koje je u tom periodu napravio”, kaže predsednik Instituta, Adrian Lund.

Subaru je do sada osvojio ukupno šest IIHS nagrada, i to za sve modele koje ponudio tržištu u poslednje tri godine. Najnovije priznanje “Top Safety Pick 2013” biće uručeno u decembru 2012. godine.

“Bezbednost je za nas uvek na prvom mestu jer želimo da kod kupaca zaslužimo poverenje u naš brend, na svim putevima i u svim uslovima”, izjavio je Širo Ohta, predsednik i generalni direktor Subaru Kanada.

“Dizajn modela BRZ i prstenasto ojačanje ugrađeno u karoseriju pomoglo je da se osvoji ovo najviše priznanje za bezbednost”, dodao je Ohta.

Pročitajte više o modelu Subaru BRZ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: